Taitettava aurinko­paneeli, salkku, 100 W, MPPT-säädin

300,00  (sis. ALV 24 %)

Varastossa

Lisävarusteet:

Ulkoinen näyttö salkkumallin paneeliin

Jatkojohto salkkupaneeliin, pituus 4 metriä

Kuvaus

Etkö halua asentaa matkailuautoon kiinteää aurinkopaneelia? No ei tarvitse jos ei halua. Tässä on hyvä vaihtoehto: kevyt salkkumallinen 100 W(p) tehon tuottava paneeli, joka on vartavasten suunniteltu asennettavaksi matkailuautoon tai -vaunuun. Toki muissakin kohteissa saa tätä käyttää.

Tässä mallissa laadukas ja hyvän hyötysuhteen omaava MPPT-lataussäädin (Epever Tracer BP) on ajateltu asennettavaksi esim. auton sisälle, lähelle sitä akkua, jota sillä ladataan. Näin se on säältä ja vaurioilta suojassa ja ei lisää itse paneelin painoa. Mukana tulee johdot säätimen kytkemiseksi akkuun (pit. 1,5 m) ja liittimellä varustettu johto (pit. 1,5 m), jolla aurinkopaneelin saa kytkettyä säätimeen. Tuo liitin kannattaa asentaa esim. auton ulkopuolelle, jolloin on helppo kytkeä paneelista tuleva johto (pit. 4 m + lisävarusteena jatko 4 m) siihen ja akun lataus käynnistyy automaattisesti. Ulos tulevat liittimet ovat vedenpitäviä ja akkujohdossa on valmiina sulake.

Paneelin pintamateriaali on perinteisen lasin sijasta ETFE-muovia, jolla saavutetaan kaksi tärkeää etua: paneeli on kevyt (4,6 kg) ja se kestää pientä taivuttelua ja kolhuja paremmin kuin lasinen versio. Kantokahvoihin sijoitetut magneetit pitävät salkun napakasti kiinni kannettaessa.

Lisävarusteena löytyy lataussäätimeen liitettävä ulkoinen näyttö, joka voidaan asentaa hyvälle paikalle auton sisään ja näin on helppo tarkkailla esim. akun jännitettä ja paneelin tuottamaa tehoa. Ulkoinen näyttö tarvitaan myös, jos halutaan muuttaa laitteen asetuksia, esim. akun tyyppiä. Oletuksena akun tyyppi on normaali ns. vapaa-ajan lyijyakku. Ilmoittele meille tilauksen yhteydessä, jos et halua näyttöä, mutta käytät jotain muuta akkua (geeli, litium, avoin lyijyakku). Voimme tällöin asettaa sopivat asetukset valmiiksi.

Erinomainen valinta silloin, kun ei haluta tehdä kiinteitä asennuksia. Etuna on myös helppo suunnattavuus kohti aurinkoa ja voit pysäköidä auton varjoon ja tuoda paneelin auringonpaisteeseen. Monissa vastaavissa laitteissa tulee mukana edullinen PWM-säädin, mutta tämän laitteen MPPT-säädin on hyötysuhteeltaan huomattavasti parempi.

Sisältää kassin kantamista ja säilyttämistä varten.

Liittimen asentamiseksi esim. matkailuautoon tarvitaan työkalu n. ∅20 mm reiän tekemiseksi.

 

Lisätiedot

Mitat, pakattuna kassiin:

64x53x6,5 cm

Mitat, avattuna:

102x61x3 cm, 4,6 kg

Mitat, lähetyspakkaus:

81x60x10 cm, 8,2 kg

Nimellisteho:

100 Wp

Lataussäädin:

MPPT, 10 A, Epever TracerBP2610
Akkujännite: 12 / 24 V
Tuetut akkutyypit: Lyijyakut (suljettu, avoin, geeli), LiFePO4, Li-NiCoMn
Säätimen sisäinen virrankulutus: ≤13 mA/12V, ≤11,5 mA/24V
Käyttölämpötila: -40 ℃ ~ +60 ℃
Suojausluokka: IP67

Paneelin tyyppi:

Yksikiteinen pii

Johdot:

Paneelista seinäliittimeen, pituus 4 metriä, 2×2,5 mm²
Seinäliittimestä lataussäätimeen, pituus 1,5 metriä, 2×2,5 mm²
Lataussäätimestä akkuun, pituus 1,5 metriä, 2×2,5 mm², Sulake 15 A plus-johdossa, akun päässä rengasliittimet ø6,5 mm

Takuu:

1 vuosi