Aurinko­paneeli­paketti 100 W

240,00  (sis. ALV 24 %)

Varasto loppu

Kuvaus

Pieneen tehontarpeeseen hyvin sopiva paketti, joka on tarkoitettu asennettavaksi matkailuauton tai -vaunun katolle. Tällä pienellä paketilla pärjää kesäaikana hyvin, kun kulutus on vähäinen: valaistus, tv:n katselu ja laitteiden lataus jne. Lataussäätimenä paketissa on Epever-merkkinen juuri matkailuautokäyttöön tarkoitettu MPPT-lataussäädin. Varma valinta: hyvä hyötysuhde, toisen akun latausmahdollisuus ja hyvät lisävarusteet (esim. näyttöpaneeli, Bluetooth™️-yhteys). Ja 30 A kapasiteetti antaa mahdollisuuden lisätä tarvittaessa paneeleita katolle ilman tarvetta päivittää säädintä.

Paneelien kiinnitys: Paneeli voidaan kiinnittää joko ns. spoilerikiinnikkeillä tai nurkkakiinnikkeillä. Valitse kumman kiinniketyypin haluat. Molemmat kiinniketyypit liimataan kattoon kiinni paketin mukana tulevalla liimalla ja ohjeiden mukaisesti. Hintaan sisältyy myös kiinnitysruuvit, joilla paneeli kiinnitetään kiinnikkeisiin.

Aurinkopaneelin asennustarvikesarja: Yhdellä liimapatruunalla pystyy liimaamaan 2-3 paneelia. Lisäksi mukana liimauspintojen puhdistukseen ja hiontaan tarvittavat välineet. Saatavilla myös pelkkä liimapatruuna.

Aurinkopaneelijohdot: Pakettiin kuuluu 4 mm² -aurinkopaneelijohdot, joiden pituuden voit valita. Johdoissa on valmiiksi kiinnitettyinä MC4-liittimet.

Johdot lataussäätimeltä akkuun/EBL-keskukseen: Lataussäädin voidaan kytkeä joko suoraan akkuun tai EBL-keskukseen. Yleisimmissä EBL-keskuksissa on 3-napainen ”solar”-liitin. Yleensä käytetään liittimen kahta napaa: maa(-) ja hupiakun lataus(+). Joissakin EBL-malleissa on mahdollisuus ladata lisäksi starttiakkua kolmannen navan kautta. Ennen tämän kytkemistä tulee tarkastaa, että ko. EBL-laite tukee tätä toimintoa. On myös huomioitava, että EBL:n ”solar”-piirissä on yleensä 15 tai 20 A sulake, joten max. latausvirta ei saa ylittää sulakkeen kestoa (paneelin teho yli 180 W).