Miksi aurinkopaneeli?

100 W aurinkopaneeli matkailu autoon vaunuun monikide
100 W aurinkopaneeli

Matkailuautoihin ja -vaunuihin liitetään yleisesti mielikuva vapaudesta. Vapaus liikkua ja pysähtyä ihan minne itse huvittaa. Aurinkopaneelijärjestelmä lisää tätä matkailijan vapautta, koska sen avulla voidaan olla riippumattomia ulkoisesta sähkönsyötöstä. Voidaan viettää pitkiäkin aikoja esim. luonnon helmassa ja silti nauttia kaikista kulkuneuvon toiminnoista, koska akut pysyvät ladattuina.

Aurinkopaneeli on ekologinen, hiljainen ja huomaamaton energianlähde, ei häiritsevää melua kuten esim. aggregaateissa. Lisäksi vältytään usein leirintäalueiden sähkömaksuista ja kotipihallakaan ei tarvitse kytkeä sähköjohtoa akkujen pitämiseksi ladattuina.

Oikein valittu aurinkopaneelijärjestelmä toimii koko vaunun oletetun eliniän ja tarvittavat huoltotoimet ovat erittäin vähäisiä.